tisdag 29 maj 2012

Utskriven

På onsdagen började Hilmer lika sitt vanliga jag! Han åt lite yoghurt och smörgås till frukost.  Febern hade lagt sig och hans andning var mycket bättre! Hostan och slemmet hade blivit lindrigare.

Hilmer klättrade upp på stolen och fann en burk med vindruvor som pappa och storebror tagit med till honom.
Åh, vad är detta?!

Vindruvor, mamma!!!!!!
 Detta är ett gott tecken! Det är ett tecken på att Hilmer börjar bli själv själv igen, det vill säga en matglad pojke som inte har tid och lust att sitta still!!!

Men man blir lite extra trött när man varit så dålig som han varit och ändå försöker hålla igång som vanligt!




Läkaren skrev ut medicin till Hilmer, Airomir (som Ventolin allså luftrörsvidgande) och Flutide (kortison) som ska inhaleras via ett rör som heter Vortex 4ggr/dygn första 6 dagarna, sedan 3ggr/dygn i en vecka och därefter morgon och kväll fram till återbesöket om en månad. 


De bedömmer Hilmers besvär som förkylningsastama. Den diagnosen kan man få efter att man varit tvungen att uppsöka sjukvården och inhalerat minst två gånger. Och detta var ju Hilmers andra gång. Första gången var han in på sjukhuset när han var 3½ måndag gammal och fått en förkylning som satte sig på luftrören men behövde då bara inhalera Natriumklorid.

Lite info om förkylningsastma: 


    •  Ett av tre barn får förkylningsastma under sina första levnadsår. Det positiva är att den ofta växer bort.
    • Barn över 6 månader kan få diagnosen. 
    • Förkylningsastma är inte egentligen astma utan astmasymtom – barnet får trånga luftvägar när det blir förkylt. Symtomen uppkommer av luftvägsinfektioner, ofta orsakade av virus.
    • Tecken på förkylningsastma är slemmig eller torr hosta, ofta ihållande och kommer nattetid eller vid ansträngning eller vid inandning av kall luft. Men långt ifrån all hosta orsakas av förkylningsastma. Ofta debuterar astman med andningssvårigheter vid en förkylning, ett tecken kan vara pipande andning hos barnet. Framför allt är det utandningen som påverkas.  



    Bara på med jackan och sedan på väg hemåt!!!

    Vi blev utskrivna på eftermiddagen och det kändes så skönt att komma hem!!! Hilmer var glad att vara hemma igen men gladast blev han när pappan varit och hämtat Hugo från dagiset!

    Hilmer sprang ut i hallen när han hörde Hugos röst och tjöt av glädje! Hugo blev lika glad att se lillebror!!!

    Syskonkärlek!!!

    Storkramen!!!

     Trots att de är så små så märks det hur mycket de älskar varandra och hur mycket de saknar varandra när de inte är tillsammans!!!

    2 kommentarer:

    1. Vad bra att du hade kameran redo när de kom hem så du fångade syskonåterföreningen.

      SvaraRadera

    Vad roligt att du vill lämna en kommentar!