söndag 9 juni 2013

Utvecklingssamtal

Förra torsdagen var jag på förskolan för att gå på utvecklingssamtal för båda pojkarna. Först Hilmer och därefter Hugo. Smidigt att ha dem efter varandra så man slipper vara uppbokad två dagar. 
Förskoleläraren sa att hon gillade Hilmer så mycket! Hon tycker att han är så go och rolig! Han är alltid glad när han kommer dit och springer fram till dem och delar ut kramar. Hon sa att han var jätteduktig vad gäller måltider och att uppföra sig vid bordet. Han är duktig och går på pottan men såklart så händer det ibland olyckor när han inte hinner till toaletten, speciellt när de är utomhus. Han är duktig på att visa vad han vill trots att han inte är så verbal ännu. Men hon menade att han gör sig förstådd på andra sätt - genom gester, egna uttryck och såklart ord! Men hon var inte ett dugg orolig (och inte vi heller) att han är lite sen med talet, för han är på god väg och sista månaden har han gjort stora framsteg och pratar mycket mer än tidigare samt att ordförrådet ökar markant!

Hugo fick mycket beröm han också! Hans förskolelärare sa att han mognat jättemycket sedan förra utvecklingssamtalet och att han är så förståndig. Att han funderar och uttrycker sig väldigt väl för sin låga ålder. Han har ju till skillnad mot Hilmer haft ett helt perfekt tal sedan han började prata. Han uttalar allt rent och har ett ordförråd som inte är av denna värld, för att vara inte ens fem år! Han har börjat intressera sig för  bokstäver och har lätt att umgås och finna vänner bland de andra barnen. Han leker med alla och har inga problem med att leka med varken de äldre eller yngre barnen. 

Det var en stolt mamma som gick från förskolan efter dessa utvecklingssamtal. Jag hoppas att våra pojkar fortsätter att vara duktiga och tycka att förskola/skolan är rolig!

1 kommentar:

  1. Vad roligt att du fick goda ord om dina barn. Men som mamma ska du veta att det kommer också tillfällen då man är ledsen inombords men som tur är brukar de vara få. Hoppas du får många goda tillfällen innan de dåliga slår till.

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!