söndag 9 juni 2013

Familjecykeltur

Förra veckan var vi ute och cyklade tillsammans hela familjen! Det var första cykelturen alla var med och vi hade jättemysigt! Först var vi till Jula där vi skulle köpa en trädgårdslang så vi kan vattna där vi sått gräs och blommorna. Hugo fick ett lås till sin cykel också så vi kan låsa den när vi går in på affärerna. Men vi hann inte ens halvvägs dit så somnade Hilmer i cykelstolen.

Det var visst någon som somnade!
Hans huvud blev så tungt med hjälmen på så vi flyttade över honom till cykelvagnen istället så han kunde luta sig mot väggen. 

Trötten!

Så inne på Jula fick jag bära honom då han var så trött att han inte gick att väcka! :) Men när vi sedan skulle vidare till Stadium vaknade han till.  Där köpte Hugo en ny fotboll då hans gamla gått sönder. Cykelturen fortsatte vidare till Jysk där jag köpte solcellslyktor att ha ute på borden. Därifrån cyklade vi till Biltema där vi skulle kika om det fanns några bra och billiga vattenleksaker till pojkarna. Det gjorde det inte. När vi kikade på klockan upptäckte vi att det var middagsdags för länge sedan så vi cyklade helt enkelt till Frasses som fick äran att servera dagens middag. Glada killar vart det!

Lyxigt att dricka mjölk ur sugrör!
Sista stoppet efter middagen blev Barnens Hus. Där hittade vi en ny solhatt till Hilmer som verkligen skyddar både ansikte, nacke och öron jättebra! Jag hoppas att hans soleksem som han fick för någon vecka sedan nu ger med sig då han inte blir lika exponerad av solen! Pojkarna fick varsin vattenpistol också så nu kommer det att bli vattenkrig här hemma!

Detta var vad vi kom hem med från vår familjecykeltur!
Väl hemma var alla nöjda och glada och pojkarna lekte ute en liten stund innan läggdags. Nya bollen var ju Hugo så klart tvungen att prova!


Det var en mycket härligt och mysig eftermiddag vi hade där vi cyklade mellan affärerna och tog tillvara på finvädret! Barnen var nöjda och glada och uppförde sig jättebra! Hugo var jätteduktig som cyklade så långt! Han gnällde inte en enda gång och var uppmärksam på all trafik. Han stannar innan alla övergångställen, kliver av cykeln, kollar åt båda håll och styr sedan cykeln över vägen, precis som man ska göra! Vår duktiga och förståndiga kille! Han undrar dock varför det nästan inte är några av "folket" (= vuxna) som använder cykelhjälm?! 

Hur förklarar man det? Hade velat säga:  "Jo, ser du Hugo. De är för korkade för sitt eget bästa och otroligt dåliga förebilder." I vår familj använder samtliga cykelhjälm oavsett om man är barn eller vuxen. Varför anses det pinsamt med cykelhjälm? Det är väl ingen som tycker att det är pinsamt att använda hjälm när man rider, åker moped, skridskor mm utan en självklarhet. Men när det kommer till att cykla, då är det minsann inte en självklarhet att ta på sig hjälmen. 

Hugo tyckte det gick som hejsan att cykla så långt!
Så skärpning där ute -  var ett föredömme för våra barn, ta på hjälpen och för din egen skull då den kan vara det som är avgörande för utgången om en olycka skulle vara framme!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!