onsdag 12 juni 2013

Mormor & morfarbesök - igen!

I lördags fick vi besök av mina föräldrar igen! :) Konstigt nog hade både dem och pojkarna saknat varandra trots att de träffades hela söndagen. De skulle ta med sig sängen som Stefan köpt med sig från Ikea till Hilmer.

Det var tivoli i stan så vi möttes utanför det så barnen fick åka lite karusell. Hugo gillar ju radiostyrda bilarna så han åkte den först!

Efter det var dags för Hilmers första åktur och han tyckte det var superkul. Även Hugo åkte denna karusell. 



Därefter bar det iväg till den uppblåsbara Blixten-rutschkanan. Först var det bara Hugo som fick åka den, för jag tyckte att Hilmer var för liten. Men så ville han så klart också prova vilket mormor trodde han skulle klara av. Han klättrade upp i den branta trappen utan problem. Men när han sedan skulle åka ner så vågade han inte. Han blev lite småledsen och ropade på mamma och hängde med läppen på det speciella sätt som bara Hilmer kan göra! Hugo visade och försökte locka med honom men han stenvägrade och tog trappen tillbaka ner. 

En biljett räckte egentligen för fem minuter. Men medan vi stod där så såg vi att han som skötte om rutschkanan haltade och verkade ha väldigt ont i ena foten. Mamma rotade runt i handväskan och fiskade upp en värktablett och gick fram till honom och gav det till honom. Han blev jätteglad och förklarade på knacklig engelska och gester att han klämt foten när de skulle sätta upp åkattraktionerna. Hugo sprang upp i trappen och åkte ner, hur länge som helst. Det kom och gick barn men han sa aldrig åt Hugo att hans tid var ute. Vi tror att han var extra snäll men Hugo dels för att Hilmer inte utnyttjat sin biljett och dels för att mamma gav honom tabletten. Till slut sa vi åt Hugo att tiden var ute men vi tror inte han hade sagt något om Hugo fortsatt hoppa en stund till! 

Medan Hugo åkt kana så hade Hilmer och morfar varit iväg och köpt popcorn! 

De håller av varandra lika mycket dessa två!

Dela lika!

Hugo fick de popcorn som var kvar när han hoppat klart!
 Så skulle Hilmer åka bilarna igen! Hugo hakade självklart på! Bilarna körde i en karavan efter varandra på en liten väg som gick runt och med en backa på ena sidan. Vid varje kurva så svängde Hilmer åt rätt håll för att sedan räta upp däcken igen innan nästa sväng närmade sig, då svängde han igen! Så gjorde han varv, på var, på varv!


 Man blir törstig av att åka karuseller och äta popcorn!

Hilmer klunkar i sig lite Loka!
Med nöjda och glada pojkar lämnade vi Tivolit för att åka hemåt för Hugo skulle på kalas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!