tisdag 18 juni 2013

Strax 100 % blöjfri

Hilmer är i princip torr nu. Han har aldrig blöja dagtid och går på toan när han känner sig nödig. Men man måste ändå hålla lite koll och påminna honom om det har gått en tid sedan han var sist. Annars kanske han inte hinner fram. För han väntar ibland in i det längsta innan han kommer på att han måste på toan, och är han då ute och det är en bit till toan så kan det hända en olycka. Men som sagt, det är inte ofta det händer!




På nätterna har han fortfarande blöja, men han är för det mesta torr på morgonen när han vaknar och går då själv på toan, kissar och tar sedan på "songer" (kalsonger) istället för blöjan. I går kväll precis innan vi skulle lägga oss vid tolvtiden så hörde vi hur det var någon som gick uppe, så Magnus gick upp. Det var Hilmer som vaknat av att han var kissnödig och på väg till toaletten där han kissade och gick sedan och la sig igen. Somnade gjorde han så fort han la huvudet på kudden!

Jag hade faktiskt inte trott att han skulle vakna om han blev kissnödig utan kissa i blöjan, så vi blev verkligen förvånad! Det tycker jag är bra gjort för han blev ju precis två år och fem månader i går! Han torkar sig själv när han kissat och brukar ropa "klar" när han har bajsat. Men så idag hade han varit själv på toan uppe och gjort tvåan och sedan bara torkat sig där fram, vilket resulterade i en brunrand i kallingarna. Han blev påmind om att han inte får gå på toan själv utan att säga till när han ska bajsa eller att han i alla fall måste ropa när han är färdig, så någon kan komma och hjälpa honom! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!