fredag 14 juni 2013

Fika hos Glaas/Wågströms

I var Hugo ute och lekte med Milo medan Hilmer sov efter lunchen. Vädret var inte det bästa så efter en liten stund så kom Marlene och knackade på och undrade om det var ok att Hugo följde med Milo in och se på film. Det var det så klart! Vi blev även bjudna på fika när vår yngre avkommor vaknat efter vilan.





Efter att vi fikat så gick alla fyra barnen upp och lekte. Efter bara en liten stund så ropar Hugo med en allvarligt tonfall:

- Mamma, kom skynda dig! Hilmer har gjort något. Det har hänt något! 

Vad nu då, tänkte jag.. Har han hett sönder något? Kissat på sig? Nej, det kan han väl inte gjort, han var ju på toan och kissade när vi kom dit.

Vi sprang i alla fall upp alla tre och finner Hilmer med byxorna nere vid fotknölarna och med toapapper i handen med bajs på. Åh nej, tänkte jag! Har han satt sig och bajsat någonstans?! Det brukar han ju verkligen inte göra. Men så sa Hilmer:

- Mamma, bajsa, toan. Tom (kom), titta!

Mycket riktigt! Han hade tagit pallen, klättrat upp på toan, satt sig och bajsat. När han sedan var klar så hade han försökt att torka sig själv, vilket inte riktigt gått så bra då han dragit ut bajset på rumpan. Men han hade försökt! 

Jag berömde honom mycket! Han var så duktig som själv letat rätt på toan, dragit fram pallen och satt sig, alldeles själv. Han har ju aldrig varit på deras toalett! Att det sedan inte gått så bra att torka sig gjorde ju absolut ingenting! Han hade gjort det han kunde för att undvika att en olycka skulle inträffa i kalsongerna!

Vår duktiga lilla kille som inte knappt är 2 ½ år! Jag sa än en gång hur duktig han varit som gått på toan men sa också att han skulle ropa klar när han var färdig så mamma kunde hjälpa honom! "Klar, klar!" sa han flera gånger efter att han tagit på sig byxorna igen och visade att han skulle säga så nästa gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!