tisdag 26 mars 2013

Mera skoteråkning

I lördags packade vi ner matsäcken och ved i packlådorna och gav oss av mot Gullvik denna gång. Vi har inte åkt skoter åt det hållet något så vi tänkte för omväxlingens skull prova leden åt det hållet också!
Vy från stranden
Leden var fin och inte sönderkörd med massa gupp! Det var bara på ett ställe mellan Dal och Norrvåge som solen lockat fram lite av skogen i backen upp mot hygget. Annars var den jättefin att köra! Väl framme så blåste det rätt mycket nere på stranden, men vi bestämde oss för att grilla där. Vi hann dock inte ens plocka fram matsäcken då Hugo förtvivlat ropade att han ramlat och inte kom upp. Han hade lyckats trampa ner i bäcken som rinner ner mot havet. Jag och min mamma springer fram och drar upp honom. Han är sjöblöt!!! Både skorna och strumporna är dyblöta. Så det var bara starta skotrarna och åka hemåt.

Mäktigt att isen trycks upp mot land såhär
Vi åkte via tallplanteringen vid Skidsta på vägen hem och den var ännu bättre och roligare att köra än via Dal! Vi lämnade av Magnus, pappa och Hilmer upp vid vindskyddet på Jakttornet medan jag körde hem mamma och Hugo för att byta till torra strumpor och skor. Så när vi kom tillbaka var det färdigt för att grilla!

Efter korvätning så åktes det snowracer. Jag tog med den upp till vindskyddet när vi var och bytta skor på Hugo. Superskoj tyckte alla!

Se upp mamma!!

Tjoho, va det gick undan!

Bara att dra upp den igen!

Lite tungt på slutet..

Så efter några åk fick han tolka upp med Morfar & Hilmer! :)
Gick som hejsan de! 

Lapar ännu mera sol!

Hilmer & Pappa
Då Hilmer åker snowracer åker Hugo skoter och vice versa!
Hilmer & Mormor


Ännu en underbar dag med skotertur, grillning och ta till vara på finvädret var till ändå och vi åkte hemåt för middag. Kommer en dag i morgon också!

2 kommentarer:

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!