måndag 13 juni 2011

Shopping & Polteraben

Torsdagen spenderades hemma hos familjen Bråthen i Järna. Soligt och varmt så Hugo var ute och lekte. Hilmer däremot tyckte inte det var nå vidare skönt i värmen. Han sov dåligt och smååt mest hela tiden.
Marre och Johan skulle iväg på möhippa/svensexa så mamma skulle passa Eleonora så vi höll oss hemmavid.

Fredag åkte vi in till Stockholm. Vi tåg pendeltåget och det var något Hugo längtat efter! 
Men innan vi tog oss till perongen... Hissen var trasig! 
Stressad som vi var eftersom tåget skulle gå om 3 minuter.. Typiskt! Jaja, får väl köra syskonvagnen nerför den branta trappen på den delen på sidan där man går med cykeln då. 
Trodde jag! 
Vagnen var för bred så jag kom inte ens nedför första trappsteget. Bara för mig och mamma och bära vagnen ner... Sprang sista biten till luckan för att betala och får då veta att tåget inte går förrän om 32 minuter... *suck*
Till slut kom tåget och Hugo fick äntligen åka! 
Hilmer tyckte det var jobbigt att sitta på tåget i värmen och var inte nöjd. Sedan när vi kom fram en timme senare var det dax för honom att äta. 
Till slut kunde vi börja "gå på stan" och gick mot Gallerian. Nu hade båda barnen somnat så då passade vi på att shoppa lite..

Mamma köpte ett par finfina skor på rea! 
Innan vi fortsatte shoppandet satte vi oss för att dricka något och vila fötterna. Mamma drack en kopp kaffe och jag en läsk. Vi tog inget till drycken eftersom vi skulle äta glass då Hugo vaknade.
Sedan gick vi på MQ och där hittade både jag och mamma lite kläder. Jag köpte en röd/vit-randig klänning/tunika och en svart/vit-randig topp. Mamma köpte en jättefin röd/vit blommig klänning och en kjol!

Lagom till vi provat färdigt vaknade barnen och vi gick och åt glass på det där stället med ljuvlig italiensk glass!! Hugo åt sin första riktiga glass (om man inte räknar hemmagjorda saftispinnar)!! Gott tyckte han att det var men han är verkligen ingen som vräker i sig. Han åt 6-7 tuggor och sedan var han nöjd. Vi försökte tom få honom att äta några tuggor till, då tog han två till sedan var det stopp... :)

Vi gick in på Polarn o Pyret en sväng också men handlade inget. Sedan var det dax att åka mot Järna eftersom vi var bjudna på Poleraben hos de tyska grannarna som skulle gifta sig dagen efter. 

 Jag och Hugo åt hos Marre innan vi gick över till festen medan mamma åt där. Jag är ju som bekant inte så förtjusigt i lite udda mat, som detta var. Polteraben är som en ölfest då man dricker öl och äter mat och har det bra. Detta ska enligt tysk tradition ske fredagen innan bröllopet.

Det var många barn på festen som Hugo lekte med. Han spelade fotboll med de större killarna och hoppade studsmatta för första gången! Hur skoj som helst tyckte Hugo!!

1 kommentar:

  1. Och Hugo som tyckte det var så roligt, blev ledsen när vi gick hem så han och Johan fick återvända och spela fotboll en ½ timme till.

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!