måndag 13 juni 2011

Resan ner...

... till Järna gick smidigt och smärtfritt!!

Hilmer somnade i bilstolen innan vi ens åkt från Domsjö och Hugo somnade efter Svedjerakan...
(det är få ggr tutten används, bara han få hålla i den)

Så vi brassade på medan barna sov. Hugo han vaknade i Sundsvall och Hilmer sov till vi väckte honom i Iggesund på pizzerian.
Vi brukar alltid stanna på det stället när vi åker söderöver. Lagom långt från båda håll och goda pizzor!

Även denna resa fick Hugo ett nummer av Händige Manny, inköpt på Statoil i Iggesund, att läsa under resans gång.
Vi skulle egentligen ha fortsatt bra mycket längre än till Tönnebro, men eftersom pappa var på väg norrut och åt motsatt håll så ville han att vi skulle träffas efter vägen och fika (läs; träffa Hugo & Hilmer).
Sagt och gjort. Vi svängde in i Tönnebro och blir mött av en karl springandes som en dressyrhäst på parkeringen och mamma utbrister;
 - Tur att inte Magnus är med, han hade skämts ihjäl!!!
Det var alltså min pappa som sprang runt och var helt lyrisk över att få träffa sina barnbarn. Man skulle kunna tro att det var flera månader sedan han såg dem men i själva verket så var det 10 dagar sedan! Vi hann knappt stänga av bilen så hade han öppnat dörren och tagit ut Hugo och pussat på Hilmer!

Så vi gick in och fikade och Hugo fick leka lite i lekhörnan eftersom han suttit och skulle sitta ett par timmar till i bilen. 
Efter det stoppet så körde vi vidare. Hilmer som sov somnade om när vi åkte från Iggesund till Tönnebro var nu vaken en bra stund. Lite småkinkig men somnade sedan igen strax innan Uppsala. Hur duktig som helst!

Hugo var vaken resten av resan och blev väldigt glad när vi var framme. Han hade ju fråga minst femtio ggr efter vägen vart "ellenojas röda hus ä"!!!

Vi fick varma smörgåsar och te när vi kom fram. Sedan gick Hugo och mamma och la sig medan jag och Marre var uppe en stund till med Hilmer som i princip sovit hela vägen och nu var piggelin. 
Vi tittade på scrapgrejorna som jag köpt till Marre och på hennes som hon köp sedan sist vi sågs. Roligt värre!! :))
Efter att Hilmer ätit ännu en gång så somnade han och vi gick också och la oss. Klockan va nu ett på natten.. 

2 kommentarer:

  1. Nja den började ju bra när ytterdörren var låst och jag kom till bilen hade Hugo smort in båda händerna och delvis kläder i olja från barnvagnsstativet. In och tvätta händer, ansikte och byta kläder. Därefter var det en som bajsade på sig så det blev rengöring där också innan avfärd.

    SvaraRadera
  2. Ja, de hände ju lite saker innan vi kom i väg som gjorde att vi kom iväg senare än tänkt. Men när vi väl satt i bilen och resan började neröver så gick det ju bra!! :)

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!