söndag 28 augusti 2011

Utforskar

Ibland blir jag nästan galen!!! Hilmer sitter knappt still någonting. Han far runt i hela lägenheten och snabbt går det. Han utforskar verkligen sin omgivning nu. 

Han följer efter Hugo i princip överallt. Han ska leka med samma saker som storebror, vilket oftast går bra! Förutom då Hugo håller på bygga med duplo, för då brukar Hilmer råka riva det Hugo byggt upp och det är mindre populärt! 

Hilmer tittar trånande på när storebror bygger..

... bara några sekunder senare är Hilmer där och vill vara med å bygga!

Hugo är så duktig på att se efter lillebror när de leker. Han säger till honom när han får tag i någon mindre leksak som han inte får leka med. Han tar då fram en annan leksak och säger till Hilmer att han kan leka med den istället. Han ropar också på oss när Hilmer är på väg att resa sig upp. Är det inte stols- och bordsben så är det leksaksbackar, bobbycaren. Ja han försöker med allt! 
Och han lyckas dessutom! Han är jätteduktig på att resa sig upp med stöd. 

Jag hade dock hoppats på att han skulle nöja sig med att krypa ett tag framöver. För vi måste verkligen hålla ögonen på honom hela tiden. Han förstår ju inte att till exempel bobbycaren rullar iväg, eller att vissa saker är väldigt lätta vilket för att han drar dem över sig istället för att kunna dra sig upp mot dem. 
Det gör det hela väldigt jobbigt faktiskt. Han kan ju göra sig rejält illa! Han är ju inte så duktig ännu på att ta emot sig så oftast är det pannan eller bakhuvudet som får sig en smäll när han varit i farten medan mamma eller pappa råkat släppa honom med blicken, om ens bara för några sekunder. 

Hugo reste sig inte upp mot saker förrän han var nio månader och tre veckor. Hilmer började med det när han var några dagar över sju månader. Det är alltså rätt stor skillnad på dem, motoriskt sett och då var inte Hugo sen med att krypa och gå. Men jag tror att Hilmer verkligen vill vara med och göra samma saker som storebror och därför sporras han till att utvecklas med en rasande fart! 
Så underbart att se hur mycket glädje de har av varandra redan nu!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!