tisdag 2 augusti 2011

Blåbär

I tisdags var vi ut till stugan och hälsade på svärmor & Matti, sedan var ju Mattias och hans familj också där. Det var tänkt att vi skulle bada men det blev inget av det. Vi fikade och umgicks. Sedan kom Marran ut så vi tog med oss Cynkro och gick upp till Ögeltjärn och plockade lite blåbär.

Men hur är det egentligen när man plockar bär? Man gör samma misstag år efter år. Man börjar plocka på ett ställe, sedan går man längre in för att man tror att det ska finnas mer bär där. Tillslut har man gått en rejäl sväng för att åter vara tillbaka där man började, för självklart var det bäst där.

Så nu har jag och Marran bestämt att nästa gång vi plockar då plockar vi rent där vi hittar de första bären och om vi vill plocka mer efter det så får man i så fall gå vidare.

Det blev dryga två och en halv liter vardera på den lilla stunden vi var ute. Gott att finna när man blir sugen!!! Har tänkt göra lite sylt, blåbärskräm och gröt.

När vi kom tillbaka till tugan så gick jag, Hugo, Bibbi, Marran & Cynkro ner till stranden. Cynkro och Hugo badade i det väldigt ljumma och sköna vattnet, synd bara på alla spigg som låg dö lite här och där. 

Vi stannade kvar på middag innan vi åkte hem. Det blev grillade hamburgare som avnjöts på altanen i gott sällskap! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!