fredag 26 augusti 2011

Stugsista

Lördagen började med frukost, melodikrysset och bakning. Frukost åt vi alla, melodikrysset löste Matti och Bibbi medan jag och Bibbi hjälptes åt att baka.

Sedan åkte de in till stan medan vi stannade kvar och väntade på främmandet som skulle komma. Det var familjen Sedin/Mårtensson som skulle komma på fika. Sedan skulle de hämta ett handtag som Magnus köpt här i Umeå åt dom också.

Hugo blev så glad när han fick se "tjejerna" (som han kallar dem) komma! Han leker lika bra med alla tre tjejer och jag tror att de gillar att vara med honom också.

Lillebror gillade tjejerna också och vise versa!!


Det var soligt och fint medan vi satt ute och fikade och en bra bit in på kvällen men sedan drog det ihop sig till ett riktigt regn oväder. Det bokstavligen vräkte ner!!! Vi fick äta inne även detta år på stugsista men det gjorde inget. Det bjöds på grillad fläskfilé, hemmagjorda potatisar i ugn, sås och sallad! 
Nån promenad och kika på marschaller blev det inte heller. Så jag passade på att stämpla och embossa en massa stämplar som Bibbi har medan de andra såg på tv.  
Den enda marschall vi såg var denna som Matti tänt på altanräcket under taket.

Hilmer sov en stock med regnet smattrande mot plåttaket på lillstugan. Hugo hade därimot lite svårt att somna. Han tyckte det var lite läskigt med regnet som slog så hårt mot fönstrena att man nästan kunnat tro att det regnade stenar. Men tillslut somnade han och sov skönt hela natten.

Så stugsistan var mysig men regnig i år! Förra året var det jättekallt och hade regnat då också men det var uppehåll så att vi kunde gå längst ut på krokalviken och titta in mot Gullvik på alla marschaller som brann. Vi hade tjocka jackor på oss och Hugo hade mössa flera lager på sig + en filt. 
Jag hoppas att det blir fint väder nästa år på stugsista. Med tanke på de två senaste årens regn och rusk borde det vara på tiden med finväder nästa stugsista. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!