torsdag 17 februari 2011

Utveckling

Det händer mycket i Hugos liv just nu. Han pratar som aldrig förr! Det är nya ord varje dag och sättet han pratar på är sådär lillgammalt. Han kan dra paralleller som jag inte trodde var möjligt vid den åldern.

Vi satt hemma hos min mamma när Hugo tittat på mig och sedan på min mamma och säger;
"Mamma är lik mormor".
Sedan tittar han på Magnus och säger; "Pappa är lik farfar!!"
Farfar var inte där, Hugo hade inte ens träffat honom något den helgen. Hur kunde han tänka så logiskt?

Han har i princip slutat med blöjor också! Han har enbart blöja på natten men den senaste veckan har den varit torr på morgonen då han går på pottan.
Det har inte heller hänt någon "olycka" på väldigt länge!

Hugo säger:
"Ja sto ponke nu. Ja storebro. Ja inte kissa bysserna, ja kissa pottan!!!!"

Med lite påminnelse att han behöver gå och kissa så går han själv på pottan, drar ner byxorna, kissar, torkar sig, drar upp byxorna och slutligen tömmer pottan i toaletten!! :)


Han har blivit en hejjare på pussel också!

Han har ett Barbapapapussel på nio bitar som han brukar lägga här hemma. Jag tycker att han är jätteduktig som klarar av att lägga det helt själv.

När Magnus hämtade honom på dagis igår så berättar förskolläraren att Hugo lagt ett sextonbitarspussel helt själv, utom sista biten.
Hugo sa att den inte passade och när läraren tittar på biten så är den trasig, det fattas en plutt vilket gör att den inte passar som den ska.. :)))

Hilmer utvecklas också så klart. I förrgår så skrattade han för första gången! Han kan även fästa blicken. Tycker att det känns hemskt att det redan gått över fyra veckor sedan han föddes.
Vart tar tiden vägen??

2 kommentarer:

  1. Ja, visst är det häftigt att dom utvecklas så snabbt våra små! :) Vi åkte förbi på Ersboda utanför där vi bodde förut, (vägen ni kör till dagis) och Wilma sa: Visst har vi bott här förut mamma? Ja, det stämmer sa jag, förvånad över att hon minns vägen dit! Då sa hon: Då hade vi en sandlåda på baksidan & katter på väggarna i mitt rum...men vi kommer aldrig att bo här mer! Snacka om att hon reflekterat över vad som händer...

    Men det är också lite hemskt att det går så fort, och fortare går det...

    SvaraRadera
  2. Men lilla gumman, stenkoll på läget!! Ni behöver inte låna nå mer pengar då?? ;))

    Skrämmande och fascinerande på samma gång!!

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!