måndag 4 juli 2011

Lycksele 2011 - semestern som knäckte oss

Så har vi tillbringat några dagar i Lycksele med familjen Bergström. En tripp som vi längtat efter och som vi trodde skulle bli den mysigaste någonsin.... Men riktigt så blev det inte!!

Vi åkte upp på på tisdasmorgonen och Hugo och Hilmer sov hela vägen upp. Kanske det var det som var orsaken till de kommande dagarna och nätternas fördärv.
Vi åt lunch på Frasses innan vi entrade Lycksele djurpark.
So far so good!
Vi gick runt bland djuren men det var inte så många som var framme i den 29-gradiga värmen. Hilmer var missnöjd och ville varken sova eller äta. Han hade det väldigt jobbigt i värmen.

Efter att vi tittat på djuren så gick vi till Lyckolandet. Det var stället för Hugo och Colin!! De tyckte det var sååååå roligt där. Här kommer lite bilder på vad de gjorde för något.

Åkt Larven...

 ... och elefanten...

... åkt trampbåt med papporna...

... å ännu mera karusell...

... hoppa hoppborg...

... även Karro hoppade!!

Åkt båt med vattenpistol...

... hoppat på studsmattor

Efter denna dag med alla aktiviteter så åkte vi sedan till Ansia Camping där vi skulle bo i två nätter. 
Superfräscht och helmysigt!!!
Vi bodde alldeles intill både lekpark, sandstrand och restaurang! Helt perfekt!!

Hugo och Colin skulle sova tillsammans i bäddsoffan men de var så uppspelta så att det gick inte. Vi fick lägga dem i varsitt rum tills de somnat och sedan lägga över dom i bäddsoffan.
Hilmer ville inte heller somna!!! Han var vaken ända till 02.15 och hade knappt sovit någonting sedan vi kom upp till Lycksele. Tror att värmen var den stora boven i dramat.  

Dag nummer två var vi först på Lyckolandet och barnen åkte karuseller och alla andra aktiviteter som fanns att göra. Sedan for vi på Ansiabadet. Först tyckte Hugo att det var alldeles för kallt för att bada och grinade när jag ställde ner honom i vattnet. Men efter ett tag då jag burit honom ut på det djupa och sedan in på det grunda där det var mycket varmare så tyckte han att det var jätteroligt och skönt!!

Efter bad blev det fika för att värma sig lite!

Sedan blev det inge mer bad. Klockan började bli runt middagstid och vi skulle ju ändå spendera hela morgondagen på Ansiabadet så då gjorde det inget att det blev så kortvarigt. 
Innan vi åkte tillbaka till campingen så hade Hugo varit och plockat blommor till mig och när han ger mig dom så säger han;
- " Vasigo mamma, ja plocka blommor till dig! Älska dig mest i heeeeela väden!!!"
Detta var andra gången på två dagar som han kommer med blommor och säger att han älskar mig. Det värmer verkligen mitt mammahjärta och det är på vippen att jag börjar gråta!

Efter middag på restaurang Skogskåtan så hyrde papporna trampbilar som de var ute och körde sönerna i! Tror att både ung och gammal tyckte att det var väldigt roligt!



Satt ute på altan och pratade till midnatt.
Drack lite Coca-Cola och hade det mysigt!

Hilmer hade haft svårt att somna denna kväll också men nu kom han i säng vid halv elva. Sedan var det Colins tur. Han vaknade och grät flera gånger. Då vaknade Kelly och Hilmer och till sist även Hugo. Hilmer fick lite mat så han kunde somna om medan Hugo somnade om av sig själv. Jag mådde dåligt då jag var upp å gjorde ordning flaskan till Hilmer. Så dåligt att jag var tvungen att lägga mig igen. Huvudet kändes som om det höll på att sprängas och jag hann inte ligga många minuter i sängen innan jag fick springa på toan och spy... Tror att jag fick migrän på grund av en blandning mellan stress, vätskebrist och på tok för lite sömn. 

På torsdagsmorgonen åt vi frukost och sedan städade vi ur stugan. Det var tänkt att vi skulle vara på Ansiabadet men så ville familjen Bergström åka hem så då kändes det så tråkigt att åka på badet själv så då åkte vi också hemöver. 

Snopet slut på semestern men ack så skönt när man väl var hemma!! 
Påfrestande att bo fyra vuxna och fyra barn i en och samma stuga! Om det blir en nästa gång så blir det skilda stugor eller mor/farföräldrar med!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!