onsdag 19 september 2012

Sylarna - Blåhammaren

Fredag 3 augusti

Vi vaknade upp med regn piskande mot fönsterrutan och renar strövandes omkring ute bland tälten!
Efter en god frukost med, hör å häpna, havregrynsgröt så bar det i väg ut på fjället igen.

Vy från rummet


Lämnar Sylarnas fjällstation
Ett gäng renar!
 Regnet gav med sig nästan direkt vi kom i väg men när det blev dags för lunch så regnade det som värst. Så det blev en snabblunch innan vi traskade vidare.

Denna sträcka var den längsta på 19 km och dessutom den mest kuperade. Blåhammaren ligger högt upp och är Svenska Turistföreningens (STF) högst belägna fjällstation i Sverige.

Strax nedanför fjällstationen där snön fortfarande låg kvar i dalgången

Framme
Efter en välbehövlig dusch fick jag håret fixat av Jessika medan jag sippade på ett glas vitt och Dooley's i väntan på den efterlängtade trerättersmiddagen!



Det var fullsatt på middagen med närmare 130 middagsgäster och det finns 64 ordinarie sovplatser. Det bäddades därför i dusch och bastu för att så många som möjligt skulle få tak över huvudet. Det var ca 20 tält uppställda runt om fjällstationen också. 

Det var fint dukat och man kunde verkligen inte tro att man var mitt uppe på fjället! Till förrätt fick vi en magiskt god soppa! Till varmrätt var det rådjurskotlett, potatisstamp och en god sås. Måltiden avslutades med en chokladkaka serverad med vanilj och hallongrädde. Till måltiden köpte jag vinpaketet som bestod av  vitt till förrätten, rött vin till varmrätten och dessertvin till efterrätten! 



Efter middagen som varade några timmar gick vi tillbaka till vår byggnad med sovsalar och kök/uppehållsrum där lite mer avec intogs! Vi träffade också en man som satt vid oss under middagen som berättade om fina vandringsställen och smultronställen i norra Sverige! Kanske blir det där nästa vandring sker...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!