lördag 15 september 2012

Storulvån - Sylarna

Torsdag 2 augusti

Så var det äntligen dags för sommarens stora äventyr - Vandring runt Jämtlandstriangeln!!!
Vi, alltså jag, Malin, Maarit och Jessica, möttes upp i Överhörnäs för vidare färd mot Åre. Resan upp gick bara bra! Jessica och Malin turades om att köra.

När vi var framme vid Storulvåns fjällstation så var det bara att ge sig iväg så vi skulle hinna fram innan det blev kväll och mörkt.

Den 16km långa vandringen mot Sylarna var mycket stigning från början men planade sedan ut blev lätt vandring innan den avslutades med stigning upp mot Sylarnas fjällstation.

När vi kommit upp för stigningen från Storulvåns Fjällstation

Vi hann inte gå så många kilometer innan vi kom till en hängbro. Den var en av de mest läskiga jag upplevt!!! Jag var på fullaste allvar helt vettskrämd!!! Trodde jag skulle dö!!! Menen darrade och bar mig knappt! Gick hukad och höll i mig i vajern på båda sidor om bron hela vägen! Det värsta var att den gungade för minsta lilla rörelse man gjorde..

Djävulsbron!
Vi åt lunch vid en liten sjö med slående utsikt och fantastisk vy! 

Soppa och Wasaknäcke
Avec till "kaffet/tee på maten" - Xanté
Och en chokladburk som vi alla fick varsin av Malins man Kent!
Fyller på vattenflaskorna vid en av de många klara fjällbäckarna
Malin & Maarit vandrar på!

Vi gick sedan ända till vi var strax nedanför Sylarnas fjällstation där vi stannade till och lagade middag. 

Lyxmiddag för fjällvandrare - kycklingwok!
Sylarnas Fjällstation
Sista kilometern upp till fjällstationen vid Sylarna gick snabbt och vi blev glatt överraskade över standarden på stationen!

Vi hade föreställt oss utedass, sova i sovsal med 14 stycken andra vandrare och väldigt litet. Istället kom vi till ett eget 4-bäddsrum, stort och fint, fyra separata duschar per korridor med toalett intill. Lyxigt värre tyckte vi!

Vi var ganska trötta efter att åkt först från Övik och sedan gått 16 km så det blev en tidig kväll efter lite sällskapspel och avec! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!