onsdag 19 september 2012

Blåhammaren - Storuvlån

Det var väldigt dimmigt när vi vaknade upp på fjällstationen, precis som det var under kvällen. Men medan vi avnjöt den härliga frukosten så lättade det upp och vi såg lite mer av den fantastiska vy runt omkring oss.
Frukosten med helt makalöst goda nybakta, ljumma bröd!

Färdiga för avfärd!
 Vi började följa leden ner mot Storulvåns fjällstation men vek sedan av och gick på andra sidan fjällbäcken. Vissa partier var rätt så blöta och geggiga med mycket mygg. Men det var väldigt fint och lite mer "privat" då det var väldigt många som begav sig från Blåhammaren efter frukosten.


Solen kom och gick men var för det mesta framme och värmde skönt! Men som vanligt så var lyste den med sin frånvaro under lunchpausen. Vi hittade en vacker plats att rasta på!



Detta var den kortaste sträckan på 12 km och den lättaste (om man hade följt leden). Efter liter mer än halvvägs klev jag snett och stukade vänster fotled. Jag knöt åt skon och kunde fortsätta gå. 

Framme vid slutdestinationen - Storulvåns Fjällstation
Klarade mig med ett skavsår och vrickad fot denna vandring på närmare 50 kilometer. Foten kändes dock värre efter att jag tagit av vandringskängorna som gav ett bra stöd. Jag kunde knappt gå i trapporna och det smärtade och kändes instabilt. Nu en och en halv månad senare har jag fortfarande ont i fotleden stundom och lätt för att kliva snett. Det måste med andra ord blivit en rejäl stukning med uttöjt ledband. Antar att läkningstiden blivit så lång eftersom jag fortsatte att belasta och anstränga foten i den kuperade trerrängen när man helst ska ha foten i högläge och vila 1-2 dygn vid stukning.


Vi åt en smarrig Angus hamburgare (200 g) med aioli, ost och grovt bröd, serverad med stekt potatis. Efter middagen tog vi med oss kaffe/te och en god frötosca och satte oss på ballkongen med utsikt över fjällen!



Jag och Malin tog seden en liten promenad runt fjällstationen i kvällsolen och det var riktigt varmt och skönt!


Vi satt uppe och pratade ända till de släckte ner hela fjällstationen. Då var det bara att krypa i säng och förbereda sig för hemfärden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!