måndag 1 oktober 2012

Höstfix

Söndag 9 september


Det började med att jag skulle plantera en liten höstplantering i krukan. Den som stått ute på balkongen på Ostvägen i flera år sedan jag gjorde den första planteringen i den på blompysslet i Gullänget med "änglaföräldragruppen" och efter det bara har den bara stått undanställd. 


Medan jag gjorde det och Hilmer sov ute i vagnen åkte Magnus & Hugo på Jula och köpte lite verktyg. 
Har man bara bott i lägenhet så är trädgårdredskap inget som finns att tillgå i förrådet. Men nu är det införskaffat plattrensare, skottkärra, liten trädgårdsspade, sekatör och kratta! 

Mycket ogräs och mossa mellan plattorna
Efter att jag använt den "superbraiga" plattrensaren!

Hugo hjälpte också till att göra fint! Han var jätteduktig! Det såg verkligen gräsligt ut på framsidan mellan plattorna. Gräset hade som vuxit ut över mer än hälften av plattorna som ligger närmast gräsmattan och bron.

Innan

Efter

De som bodde här innan oss har ju inte tagit hand om tomten ett dugg! Det är vildvuxet och halvdött och inte ett dugg fina växter. Så Magnus och Hugo grävde bort rubbet!

"Rabatten" framför köksfönstet
Rabatt borttagen och gräs ska sås. Ska bara ha en blomlåda under fönstet

Det börjar bli lite ordning ute på tomten och jag ser fram emot våren och sommaren med en fin gräsmatta utan ogräs och fula buskar som barnen kan springa och leka på! Lättskött blir det också och det är ju alltid ett plus!

1 kommentar:

  1. Men varför ? Det är ju fint med lite blommor under bara att plantera nytt ngn fin buske och några fina perenner och mörkröd alunrot som kantväxt!

    SvaraRadera

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!