torsdag 19 juli 2012

Smyger runt på Mjölkvägen

Dagarna kring Hugos födelsedag när vi fick främmande var alla nyfikna på vart det var flyttlasset bär av. Vi var och gick förbi det parhus vi kommer att bo i. Först var jag förbi med Anita på lördagen. Sedan var hon och Christer förbi på lördagkväll. På måndag var först Bibbi & Matti förbi och sist var jag dit med Marinette och Karoline.

Alla tyckte att det var ett jättemysigt område med lummiga gårdar men framför allt lugnt och tyst. Inga bilar vilket gör det väldigt barnvänligt!



Vi har varit mycket glada och nöjda med den kommande flytten, tills vi var dit förra veckan igen. Eftersom Magnus inte var med när jag kollade på lägenheten så fick vi komma dig igen för att bla mäta lite för att se hur möbler och annat skulle passa, samt göra upp lite affärer med de nuvarande hyresgästerna.

Vi ska få köpa gräsklipparen, diskmaskinen och persienner! Jättebra, eftersom vi behöver dessa saker och våra rullgardiner inte kommer passa fönsterna i den nya lägenheten. Hoppas bara att de som ska flytta hit vill köpa våra! :)

Nu till vår ändrade sinnesstämmning angående denna bostad. Köket känns inte så spännande. Det är väldigt få skåp och framför allt så är de väldigt låga och inte så djupa. Hur ska vi få plats med allt?? Luckorna är tråkiga och intetsägande. Det finns inget kryddskåp ovanför fläkten utan det är bara ett skåp för "fläktröret". Det är väldigt liten bänkyta också...

Jag gillar vår nuvarande lägenhet så länge man är inne i den. Den är ljus, luftig och fräsch! Den nya bostaden är lika stor fast på två plan, vilket gör att den känns rätt liten och trång..

Pluset för nya lägenheten är att det är markplan med en gräsplätt och uteplats. Nackdelen är dock att vi typ har sämsta tomten på vår sida gatan.. :( De andra har tomt som gränsar mot skogen vilket gör att de kan utnyttja slänten också.. 

Men, men.. Det blir säkert bra när man bott in sig. Barnen kommer kunna vara ute mer och det blir en större känsla av att bo i någonting eget än där vi bor nu. Pojkarna kommer säkert att hitta kompisar i grannhusen som de kan leka med. Här träffar vi ju aldrig några barn som de kan leka med, trots att det bor rätt många barnfamiljer i vårt hus. 

Jag hoppas att vi kommer att trivas i den nya lägenheten. Fick ett samtal idag av den man som ska flytta in i vår lägenhet. De kunde ta den så snart som möjligt och vi kan få vår nya bostad första september. Så förhoppningsvis blir det flytt månadsskiftet augusti/september!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!