söndag 3 februari 2013

Uppvaktad på Idet

Hilmer blev uppvaktad på förskolan måndagen efter att han fyllde år. Han skulle ju egentligen varit på Idet samma dag som han fyllde år men eftersom det gick magsjuka på hela förskolan så gick jag tidigare från skolan. De skulle bara varit där mellan 14-16.30, den ynka tid som jag och Magnus går om varandra hemma. Eftersom vi skulle ha kalaset på lördag ville vi verkligen undvika att pojkarna skulle dra på sig magsjuka igen! Så jag såg till att vara hemma så jag och Magnus möttes i dörren.

Hilmer blev därför uppvaktad på måndagen istället! Födelsedagsbarnet får ha på sig en krona och en cape samt får välja sångerna på morgonsamlingen. Sedan får födelsedagsbarnet ballonger och en present, Hilmer fick en studsboll!

Jag tycker det är så himla skönt att det inte ska bjudas på en massa fika och att den ena ska vara värre än det andra vad gäller det som bjuds på. Det är ju inte alla som har råd att bjuda hela avdelningen på fika, speciellt inte om man har tre-fyra barn. På vår förskola har de förbjudit föräldrarna att bjuda på glass, kakor, tårtor eller liknande när barnen fyller år. De uppmärksammar barnen genom att de får vara i centrum på morgonsamlingen och inte genom att det ska bjudas på en massa socker.

Förr när föräldrarna tilläts bjuda på fika kunde det vissa veckor vara glass och tårta flera gånger om dagen och varje dag. Detta gav sockerstinna barn som knappt gjorde annat än att äta massa fika och socker.

Gillar skarpt vår förskolas syn på socker och onyttigheter och att barn kan få känna sig speciella på andra sätt och bli uppvaktade genom att få välja sånger till exempel! Barnen tycker det är jättespeciellt! De sätter sedan upp foton på barnen i hörnan för morgonsamlingen och det får sedan sitta uppe några dagar! Här är Hilmers tavla från hans uppvaktning, speglar sig lite i glaset så det syns lite dåligt..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!