onsdag 6 februari 2013

Sjukling

Hilmer blev hostig under söndagen och natten mot måndag blev han betydligt sämre och förkylningsastma igen. Han har ju varit fri från astmasymtom väldigt länge, så länge att jag inte kan komma ihåg när det hände sist. Han fick sån nästäppa,  hosta, blev andningspåverkad och feber på över fyrtio grader. Han hostade tills ha kräktes, både i sin säng och sedan i vår säng. Så det blev till att starta en maskin tvätt och bädda rent halv två på söndagsnatten.


Som tur är så har vi ju medicin hemma så han fick Airomir, Flutide, Alvedon, Mollipect och Neseril. Tur han är duktig på att ta medicin! Det har båda våra pojkar varit! De har med glädje tagit både Mollipect och flytande Alvedon de få gånger de nu behövt det. Jag ger ju helst inte alvedon när barnen är sjuk. Bara om de är väldigt allmänpåverkad så att de inte kan äta/dricka. 

Hugo är en så snäll storbror när Hilmer är dålig! Han tar hand om honom och ropar på oss om det är något. Han pussar honom på kinden och frågar hur det går. Han lånar gärna ut sitt knä också när lillebror vill ligga i soffan och mysa!


Blir tredje natten nu som han hostar och har det besvärligt! Det är dock på väg mot rätt håll, men har inte gett med sig ännu. Hoppas att han är feberfri i morgon i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!