söndag 7 oktober 2012

Regn och åter regn

Det finns både för och nackdelar med att barnen går på en förskola där man är ute så mycket som möjligt, oavsett väder. 

I torsdags när jag hämtade barnen såg de för bedrövliga ut! De var leriga och blöta från topp till tå, men roligt hade de!! :) Det syns dåligt på bilderna men lerigare ungar har jag inte sett på länge! Hilmers mössa var svart på hela vänstra sidan. Som tur var hade han haft regnstället utanpå skaloverallen så det kunde vi ta av och lämna på dagis. Så han var ändå hyffsat ren när jag satte dem i cykelkärran och trampade hemåt i regnet.  

Hilmer Lortgrisen Tillqvist



Fördelen med dessa dagis är att barnen får vara ute mycket. Hugos avdelning är ute mer än Hilmers men det är ju ganska förståeligt med tanke på att det är väldigt små barn på Hilmers avdelning. Hugo har ätit alla mål på dagis ute så sent som i veckan. Det är nog inte alla dagis som gör det.. De anser att allt man kan göra inne kan man göra ute också! En annan fördel är att barnen är friskare! Det blir en mindre koncentration av virus och baciller i luften utomhus jämfört med om de skulle vistas inomhus under de värsta förkylningsperioderna. 

Nackdelen är all tvätt det medför med barn som är ute när det är skitigt och blött. Men det är det lätt värt! Barnen tycker det är roligt och de håller sig friskare, det överväger allt!

Vad passar bättre än att premiärbada i badkaret en dag som denna?! Bort med smutsen och fram med mina fina, rena och härligt doftande goungar!!!



2 kommentarer:

Vad roligt att du vill lämna en kommentar!